Sunday, June 27, 2010

Hadiah untuk Salleh...

Patah tumbuh , hilang berganti...pejam celik Salleh pulak nak berenti....eh! cam pantun lak bunyi dia! haha...ni mood menulis tengah dok mai ! Tu pasalla blog dah byk perenggan bertulih semenjak dua menjak ni hehehe... Hmmm dok fikir nak bagi hadiah apa lah Salleh ni...Last2 buat simple cupcake dgn deco fondant ni...ok tak Leh? hehehe...kaler mungkin kureng menarik skit la...apsal la aku nih? kaler tak outstanding...kena amik kursus kaler kot hihihi...

Oh Yummmy! Cheese Cake Bluberi ku...sekejap je dah tinggai quarter! awat tak lagu tu...sat2 dok bukak fridge...korek skit2...Sarah n Fateh plak tak main korek skit2 ni....trus potong gedabak2 masuk pinggan memasing....mmm sendiri pun asik nak bukak fridge mkn...terpaksa mohon ampun maaf dekat Paksu depa.... ciskek yg asainya nak bagi sikit ...dah tak jadi bagi pasai dah tinggai ciput! huhuhu...Sorry ye Paksu...len kali kite wat lagi kite bagi ye...

Ball Pop Cake & Lolli Pop Cake...(Black Coco...)

Memperkenalkan...Pop Cake Black Coco...rasa lebih sedap, lemak dan berkrim...penuh dgn rasa koko yang enak dan menawan kalbu...Maaf...kualiti foto kurang/tidak memuaskan. Guna flash jadi mcm ni...of flash ...gelap dan kabur pulak...hmmm...Harga Black Coco 25 biji RM45.
Pop Kek dengan kotak lutsinar doorgift...

Cerita Pop Kek lagi ya!...Hmmm...Kali ni dalam versi kayu (stick) pulak. Macam ni teramat sesuai buat doorgift time kenduri (boleh cucuk terus kat pahar...) atau majlis2 lain macam birthday party...kanak2 mesti suka wat camni...
Salutan coklat di luar tu boleh kita warna warnikan ikut selera anda lah...nak purple ke, biru ke, kuning ke merah ke...boleh belako deh!



Ahaa!...yang ini pop kek dgn bentuk cupcake...pun boleh warna warnikan ia...tak tertakluk kpd kaler pink saja ye...hehehe...kenapa ya? kek saya byk kaler pink? maybe saya minat pink kot! Dah terikut2 dgn Cik Sarah la ni hehehe...Ok...bagi yang berminat nak oder sila sms saya atau call terus HP saya ye...jgn emel sbb saya tak online setiap hari... Harga untuk 25biji Pop Kek Ball RM 40 bagi Pop Kek Stick RM42...

Thursday, June 24, 2010

Layered Choc Moist Cake...

Order yg entah kali ke berapa daripada Ena sahabatku .... Apa yang mampu ku katakan lagi?....Terima kasih yang tidak terhingga atas sokongan padu yang diberikan selama mulanya bisnes kek ku ini sampai lah ke hari ini...Walau ke mana skali pun lokasi kami berubah...Ena tetap mencariku di situ...Alhamdulillah atas kurniaan Mu...Moga rezqi mu anak beranak juga melimpah ruah dan diberkati Allah SWT.

Hmmm tak tahu nak buat design apa...itulah yg slalu bermain di kotak fikiranku bila dpt oder dari kawan2....Masa tengah icing tu kepala otak ni ligat pikir...apa benda nak buat ek? Last2 dapat gak slow2...idea tu mai...mmm...tapi yg ni kurang puas hati sikit pasai kaler dia agak dull...anyway...bila tanya kat Sarah, pengkritik sambilanku (si pengkritik ni kalo hodoh memang dia akan ckp hodoh hehehe...)..."Cantik dak kek ni?"...Dia cakap, "Cantik!"...Alhamdulillah... So boleh la kiranya ye hihihi...

Wednesday, June 23, 2010

Pop Kek! ....Kek Popular Tahun 2010!

Ini lah dia Pop Kek yang sering diceriterakan orang...Hmmm...ini plain aje...Kombinasi Kek & Cream Cheese. Sesapa yang gemar cheese dan kek...memang suka Pop Kek ni...Rasa lemak manis tambah2 disalut coklat diluarnya. Rasanya boleh juga kalau kek dalam tu nak buh perasa coklat ka, pandan ka, sroberi ka, kopi ka...ikut selera masing2 lah...

Pop kek ball ni sesuai dibuat doorgift...atau just utk makan2 di waktu santai hehehe...ala2 dessert la gitu...simpan je dlm peti ais...tahan lebih lama. Kalau nak buat dlm bentuk lolipop pun boleh...Nanti sy uploadkan gambar lollipop kek pulak....Harga standard. Kalau 25 bijik tu RM40 saje.

Monday, June 14, 2010

Kek Butter dgn Topping Coklat...

Kek Butter perisa Vanila dgn topping coklat ganache oder drpd Hanim RZac Cosmetic...

Sunday, June 13, 2010

Wedding Cake Lagi...


Kek Choc Moist 2kg tempahan En Hadi utk Majlis Pertunangan anak sedaranya...

Kek Perkahwinan tempahan K Salwa utk adiknya...Semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa...Ini Kek CHoc MOIst 4kg saiz 14" x 14"...dengan budget K Salwa yg kecik saya usahakan jugak memenuhi permintaan K Salwa yg inginkan kek sebesar ni...moga akak puas hati ye!

Thursday, June 10, 2010

Edible Image Cake...




Birthday Cake utk 3 orang kanak-kanak chomel! Amira, Affan & Ar-Rayyan....THanks Kak Za ye...

Wednesday, June 9, 2010

Cakes for Sale...

Happy Birthday Ain! Dah 7 tahun Ain no...kek choc moist tempahan Kak Nik, jiran sebelah rumah utk besdey anaknya, Ain...
Kek Coklat sedia utk dijual . Dipotong dan dipek kecil2...harga bawah RM1 . Sesuai sebagai doorgift utk sebarang majlis. Kalau nak dlm bentuk cupcake (cup diameter lebihkurang 5cm gitu... mcm gambar di bawah nie) pun boleh juga...

Cupcake perasa oren dan strawberry sedia utk dijual...

Sunday, June 6, 2010

Wedding Cake...

2-Tier wedding cake ....bawah choc moist...atas butter cheese and choc moist...hope my sister and her hubby liked this...a little gift from me ...tak sempat nak tengok pun acara potong kek sebab sibuk sambut tetamu...thanks to pro cameramen Saufwan n fren from www.dreampeeks.com


Upper tier....
lower tier....


Kek choc moist dgn bentuk bakul bunga...hiasan drpd Royal Icing...Hantaran drpd pihak pengantin perempuan...

Birthday Cake n Choc Cuppies...


Birthday Cake utk Birthday Boy ditempah oleh Hanim....Kek Butter perasa Vanilla...
Cuppies comel....Choc Moist dgn choc ganache...oder dr Wanie
Choc Moist oder dr Ena....second time dgn design yg sama...

Thanks Ila utk oder ni....Choc moist utk majlis pertunangan adik...