Tuesday, December 28, 2010

Pelbagai Kek Hantaran...


Steam Buttercream Cake dgn tema Gold oder dr Teacher Rodiah...TQ, Teacher!

Cuppies tema 'kedoktoran' oder dr kawan Zura...trima kasih!


Kek Fondant dgn rona tema merah putih permintaan Kak Siti Marhainis...
Cuppies dgn hiasan ros merah sebyk 50 bijik juga tempahan dr kak Marhainis...terima kasih ye, kak!

Tuesday, December 21, 2010

Kek Perkahwinan dan Kek Sekolah...

Kek perkahwinan choc moist 2kg ni oder drpd Azura, sekali lagi...terima kasih daun keladi, bila2 oder lah lagi! Zura nakkan tema putih, pink dan biru...


Yg ini pulak kek span edible image lambang sekolah...oder dr Yaya. Thanks, Yaya!

Sunday, December 19, 2010

Kek Hantaran Lagi...



Kek hantaran pertunangan untuk adik, oder drpd Kak Nurfah....Skarang ni promosi utk kek Steamed Buttercream ni...Kak Nurfah request kek di dalam kek Choc Moist.

Tuesday, December 14, 2010

Cuppies Utk Yang Tercinta...

Cuppies 16 pcs order drpd Azura untuk birthday suami tersayang...moga berbahagia hingga ke akhir hayat...Zura inginkan tema merah putih biar tampak lebih romantis...

Sunday, December 12, 2010

Fondant Stack Cake...


Stack Fondant Cake ni oder dr sepupu Yaya ...dalamnya Kek Choc Moist...semua skali 3kg...tuan rumah nakkan tema kaler hijau, hitam dan putih serta ada ribbon berdiri mcm ni...Thanks, Yaya!

Thursday, December 9, 2010

Lagi Kek Untuk Raja Sehari....

Cuppies Choc Moist untuk hantaran adik Yanty, dr Mohd Anuar & Co. Trima kasih Yanty.....
Ini pula cuppies oder drpd Yaya's cousin....inginkan tema rona hijau dan hitam...sedaya upaya akak cuba ikut seperti contoh yg diberi...moga berpuas hati dgn outcome nya ni ya...

Yang ini kek butter perisa vanilla 2kg, oder drpd Hanim, R-Zac Cosmetic....Hanim nak tema warna coklat muda, kuning, krim dan merah...trima kasih Hanim...

Tuesday, December 7, 2010

Kek Hantaran & Pengantin...


Steamed Butter Cream Cake dgn hiasan roses rona kuning......hasilku di kelas Kak Ana...I love it!

Kek Hasil tangan rakan2 pelajar di kelas Kak Ana....Kak Ana masuk tangan je dlm gambar hihhihi...

Roses Rona Biru...
Roses Pink ....Hasil Kak Pah...
Rona Peach Hasil Kak Ida...Kalau salah tlg betulkan yea....Ini antara yg sempat diambil gambar sebab sy dah kalut nak balik huhuhu...

Birthday & Anniversary Cakes...

Kek Anniversary oder drpd Isma Hanim, R-Zac Cosmetic...thanks Isma!
Kek Choc Moist 1.5kg oder drpda kakak jiran di Tmn Ara Indah dulu...thanks ye, kak!

Saturday, December 4, 2010

Kek Pengantin...


Kek Pengantin ni oder drps Farah, Pmtg Pauh...hadiah untuk pasangan pengantin Shamsul & Hazila, sahabatnya. Kek Choc Moist 4kg dgn Buttercream icing n gumpaste flowers...Farah nak tema biru dan pink dgn latar putih. Terima kasih ya, Farah....

Kek cawan 16pcs ni pun oder drpd Farah...untuk makan2 saja...kek dlm choc moist jugak dgn hiasan buttercream roses...

Sunday, November 28, 2010

Kek Hantaran Pengantin...


Kek Hantaran kahwin ini oder drpd Jelita...sahabat lama masa SMAI dulu....trima kasih dari Johor datang dan bertemu semula di Sg Dua hehehe....Hantaran kek ni untuk majlis adiknya, Afis. Moga berbahagia dan dirahmati Allah selalu ....Kek ni 1.5kg (8x8") choc moist dengan hiasan buttercream....rona2 atas kek ni semuanya di'request' oleh Jelita sendiri...saya harap semua berpuashati dan menepati citarasa empunya diri...

Sunday, November 21, 2010

Thursday, November 18, 2010

Pop Kek & Salam Aidil Adha....

Kek Lapis Pandan (Pandan Layer Cake) dibuat untuk makan2 sewaktu sambut Aidil Adha bebaru ni. Memang lazat. Enak dimakan sejuk.
50 biji Pop Kek oder daripada Sarah, Perlis. Sekali lagi untuk tahun ni, terima kasih banyak2 ya orang jauh.

Monday, November 15, 2010

Ini choc moist kek oder drpd Yaya. Yaya nak yg ada bunga matahari dan coklat curls all over the cake. Kak yang buat ni pun rasa nak makan je kek ni....sedap bau coklat2 tu! Moga Yaya puas hati dgn kek ni ye....

Ini pulak choc moist layered oder drpd Kak Zuraila untuk birthday anaknya Hannani... Hannani siap bagi lakaran untuk dilukis atas kek dia....Harap2 Hannani suka lah dgn kek yg terhasil ni hehehe...Ada kedudukan item yg terpaksa dimodify sikit sebab tak cukup space . Apa pun Alhamdulillah berjaya jugak siapkan kek ni...mencabar jugak ni hehehe...

Thursday, November 11, 2010

Happy Birthday Nurul!

Kek choc moist ni oder dr Nurul, R-Zac Cosmetic. Moga Panjang Umur dan murah rezeki ya nurul!

Monday, November 8, 2010

Cuppies Hantaran Pertunangan...




Kek cawan ni oder drpd Kak Zuraila untuk Majlis Pertunangan rakannya. Kek coklat moist dgn hiasan buttercream....

Sunday, October 31, 2010

Edible Image Thomas & Friends...


Kek Choc Moist 2kg ni tempahan Mas, Citibank. Time kasih ya, Mas. Sorry gambaq lambat upload ada masalah teknikal. Gambar ni ambik dengan HP aje tu lah kalernya kureng menyerlah skit.

Thursday, October 28, 2010

For Your Graduation! Congrats!

Tempahan Kakcik Faizah, Telekom Butterworth. Kek Coklat Moist untuk graduasi adik tersayang, Fadzilah, merangkap sahabatku jua hehehe...Tahniah Ilah! dah dapat MBA....daku jugak yg terkulat2 membuat kek hehehehe....Tahniah!Tahniah! dan Tahniah!
Err....sorry kak, wording nak lari ke kanan...silap budget ruang ler...

Untuk pelanggan2ku yang nak pacak lilin kat atas kek dia, silalah request ye...sebab Birthday cake saya memang tak didatangkan dengan lilin unless requested. Jadi tolonglah beritahu sedari awal ya...thanks!

Wednesday, October 27, 2010

Lagi Edible Image Cake...


Kek Butter perisa vanilla dengan edible image Barbie ini tempahan cikgu Khairolniza, Sg Acheh.
Terima kasih.
Blueberry Cake ini dibuat untuk makan2 kat rumah...memang sedap! Sebab guna fresh cream.

Thursday, October 21, 2010

Dapatkan SUSU KAMBING HIGOAT anda di sini...

Assalamu'alaikum....

Kepada pelanggan yang dihormati,

Selain daripada pelbagai jenis kek yang lazat, sekiranya anda tercari2 nutrisi tambahan untuk menambah kalsium dan protein dalam diet anda, anda bolehlah mencuba SUSU KAMBING HIGOAT keluaran HR Marketing Sdn Bhd.

Susu kambing dalam bentuk serbuk ini didatangkan dalam bentuk sachet 21 gm. Jualan dalam sekotak mengandungi 15 sachet. Harga tidak mahal dan berbaloi...cuma RM36.60 sahaja. TIADA GULA TAMBAHAN DAN TIDAK BERBAU KAMBING.

MENGAPA PILIH SUSU KAMBING?

1- Susu terbaik selepas susu ibu

2-
Tidak menyebabkan alahan

3-
Kuatkan sistem imunisasi

4-
Bersifat alkali (mengurangkan asid berlebihan dalamperut)

5-
Tingkatkan daya kepekaaan, tumpuan dan ingatan

6-
Lancarkan sistem penghadaman dan usus

7-
Membantu mengubati kanser, demam kuning, gastrik, ulser, asma(lelah), penyakit kulit dan sukar tidur

8-
Membantu merawat sengugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gout

9-
Imbangi gula dalam darah dan kolestrol

10-
Menguatkan jisim tubuh yang sihat(tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf

11-
Memulihkan tenaga batin

12-Awet muda

13- Pilihan terbaik sebagai gantian susu lembu (bagi yg alah laktosa - susu kambing tidak menyebabkan anda kembung perut atau perut memulas).


SIAPA PATUT MINUM SUSU HIGOAT INI?

- Ibu mengandung / menyusu
- Ahli Sukan
- Kanak-kanak
- Warga Tua
- Pelajar
- Penderita Penyakit
- Orang Sihat

Kepada anda yg berminat utk mendapatkan susu kambing ini sila sms atau call saya, Ina 013-4302775 atau Hafez 019-4715002.

CUBALAH SENDIRI, ANDA PASTI SUKAKANNYA LEBIH DRPD YANG ANDA SANGKAKAN!


Thursday, October 14, 2010

Kek Hantaran Fondant


Kek Fondant ni tempahan Sarah dari Perlis (jauh tu...) terharu akak ...jauh2 pun oder jugak ye...Sarah nak kek ni utk hantaran kahwin adiknya...di dalamnya kek choc moist dgn krim coklat. Fondant pulak kali ni akak guna Snow Ice perisa vanilla...bau pun sedap dan wangi...rasanya tak brapa manis kalau banding dgn buatan sendiri (yg pastinya ia HALAL). Baunya saja dah buatkan kita rasa nak makan je...selalunya org tak mkn la fondant tu...tapi yg ini mesti ada yg nak rasa makan! Awas ye kurangkan gula dlm pemgambilan harian anda. Oh! akak rasa bunga yg kat tepi kek tu patut dikurangkan kuantitinya...nampak agak sarat dgn kek yg saiz 6" saje. Tapi disebabkan rasa sayang nak cabut2 bunga yg dah digubah siap tu..maka akak pun letakla jugak sebolehnya bunga tu...patut ada gold dust tapi stock pulak dah abis kat kedai....jadi akak gantikanlah dengan reben gold...ok tak Sarah? Memula ingatkan nak letak bunga sekuntum2 ikut contoh yg diberi...tp tuannya nak bunga gubah pulak...maka ini lah dia kek yg ditempah itu....Terima kasih bebanyak ye Sarah...moga berpuashati.