Sunday, December 11, 2011

Kedai K E K saya sudah beroperasi!

Assamu'alaikum dan salam sejahtera!

Alhamdulillah , syukur saya ke hadrat Allah subhanahuwata'ala kerana dgn izinnya "Kedai K E K"
saya sudah mula beroperasi. Bukanlah besar mana tapi cukup membuat saya rasa teruja.
Ini adalah permulaan. Saya amat bersyukur dan berterima kasih kepada kawan2, saudara mara, serta pelanggan2 yg sudi memberi sokongan kpd saya sepanjang pembabitan saya dlm perniagaan hinggalah ke hari ini. Alhamdulillah...

Saya mohon maaf krn tidak sempat nak uplod gambar2 terbaru sejak sekian lama... Kalau rumah dah bersawang2 la agaknya!
Masa tidak mengizinkan. Seakannya cemburu dgn saya..... Saya bersaing dgn masa setiap hari.
Patutlah org ckp org bisnes sentiasa sibuk dan tidak ada masa!
Saya sedang melaluinya... Tapi keluarga saya tetap adalah segalanya bagi saya... Oleh itu hari AHAD saya tutup kedai! Sabtu buka sekerat hari atau by request saja. Ada yg ckp rugi tutup hari Ahad sebab hari cutilah org nak dtg kedai... Memang betul begitu...tetapi bg saya tak mengapalah... Kalau ada rezqi saya, Insya Allah.... Tak ke mana. Saya yakin dgn bantuan Allah. Dan Allah bersama saya....
Oh! Sudah jauh melencong pulak tulisan saya...hehe
Bagi yg ingin melihat contoh2 kek hantaran perkahwinan dsbgnya boleh klik pada facebook badge saya.... Request friends...
Boleh berhubung dgn saya melalui FB krn sy online 24hrs. Bukanlah tak tidur ye...!
Mesej saya, Insya Allah saya akan reply secepat mungkin. Atau anda yg tinggal dekat boleh dtg sendiri ke kedai utk bincang berkenaan kek yg ingin ditempah.
Akhir kata , semoga hari2 anda sentiasa ceria dan dirahmati Allah Swt.
Salam hormat dari saya!


Friday, October 14, 2011

Cuppies and Cakes for Birthdays.....

Wedding Cake...2kg Choc Moist...

Gossip Girl theme Birthday Cake.....! Cool!

Elmo Cuppies....small 25 pieces...

Chocolate Indulgence ala Secret Recipe's.....would you like to give it a try? Worth buying....! Don't get angry bird with me...the taste is sooooo yummylicious!


The top cake is an ice cream cake....

This is CMC as usual....

Monday, October 3, 2011

Barbie, Red Velvet & Pavlova.....

Pavlova....diambil sempena nama ballerina Rusia...Anna Pavlova...dessert yg sedap dan lain dr yg lain.....sepatutnya letak fresh fruit yg masam seperti strawberry, kiwi, or buah2 berry yg lain...tp buah dlm tin pun ok je....sedap!

Cake Birthday Barbie Edible Image....

Red Velvet Cake utk Nurse2 di Wad Dahlia sebagai tanda terima kasih atas khidmat yg cemerlang...

Wednesday, September 7, 2011

Tempahan Selepas Raya - Kek, Chese Tart Dan Cuppies...


Cheese Tart pelbagai inti - choco, blueberry, strawberry, kiwi dan mangga.

Cuppies order drpd Kak Lela....

Happy Birthday Sarah!

Kek Tiramisu Zuera Myzuera...

Kek Ben10 Hafiy dan MakLong nya....thanks Ilah!

Kek Pandan Layer Kak Lia, BMMB, Kulim.

Monday, August 1, 2011

KELAS CHEESE TART...




Kelas Cheese Tart yg direquest oleh Yaya, Kak Mila dan Yana.

For Birthdays and Makan-makan...



Kek Karot dengan Cream Cheese frosting...

Choc moist Birthday Cake...


Kek Buah-buahan yg sedap dan lazat...saya suka fruit cake ini! Yumyum!

Kek Tiramisu.....


Edible Image SpongeBob dan Transformers order from Kak Zarina...

Sunday, July 17, 2011

Edible Image Cake, Hantaran Cake, Cheese Tart, Choc Moist Cake...


Kek Hantaran Pengantin oder drpd Ila, S Jaya.

Kek Choc MOist 1.5kg oder drpd CT....

Lagi oder Cheese Tart...


Edible Image Cake oder drpd Rodiah, Parit Buntar dan Roziah, Tmn Ilmu...(nama dekat2 sama pulak...!)

Monday, July 11, 2011

Birthday Cakes ...Edible Image Cakes...

Blueberry Cheese Cake...order drpd Yatie IPD Penang...

Blueberry Cheese Tart (Baby Version)...oder drpd Yatie IPD Penang jugak...

Kek Choc Moist 1kg oder drpd Lela, Bayan Baru...

Kek Buah2an...oder drpd Yaya untuk Mama dia...

Kek Choc Moist 3kg oder drpd Lela juga untuk dihantar ke skolah anaknya Afif...

Tuesday, July 5, 2011

Choc Moist Ben10 & Cuppies...

Cuppies untuk makan2 order Kak Marhainis...ini kali ke-2 kak marhainis oder dgn saya...mekaseh kak...

Kek Choc Moist Ben10 oder drpd Faridah dr Relau...trimas byk2...

Monday, June 27, 2011

Kek Choc Moist Dgn Choc Curls...

Kek Choc Moist 1kg with choc curls order drpd Yanty...thanks!

Kek yang sama jugak tapi 1.5kg and double layer oder drpd Kak Zuraila...mekaseh kak!

Sunday, June 19, 2011

Kid's Birthday Cake and Cuppies...

Choc Moist Cake...order drpd Adzha dan Juwita untuk Hilman & Alesha....

...Juga Cuppies choc moist cake tema pink dan purple ini untuk mama & papa....thank you!

Thursday, June 16, 2011

Choc Moist Cake & Blueberry Cheese Tart...

Blueberry Cheese Tart order drpd Yaya lagik...

Choc Moist Cake order drpd sahabat Khursiah...Thank you!

Sunday, June 12, 2011

Cuppies, Kek Hantaran dan Kek Barbie...

Kek Choc Moist utk Hantaran Pertunangan bertema hijau dan pink.

Kek Choc Moist Barbie Doll order drpd Zuera...terima kasih!
Cuppies utk hadiah raja sehari Fizie & Ilia...
Cuppies butter cake untuk Asma'....thank you Yaya!