Thursday, October 14, 2010

Kek Hantaran Fondant


Kek Fondant ni tempahan Sarah dari Perlis (jauh tu...) terharu akak ...jauh2 pun oder jugak ye...Sarah nak kek ni utk hantaran kahwin adiknya...di dalamnya kek choc moist dgn krim coklat. Fondant pulak kali ni akak guna Snow Ice perisa vanilla...bau pun sedap dan wangi...rasanya tak brapa manis kalau banding dgn buatan sendiri (yg pastinya ia HALAL). Baunya saja dah buatkan kita rasa nak makan je...selalunya org tak mkn la fondant tu...tapi yg ini mesti ada yg nak rasa makan! Awas ye kurangkan gula dlm pemgambilan harian anda. Oh! akak rasa bunga yg kat tepi kek tu patut dikurangkan kuantitinya...nampak agak sarat dgn kek yg saiz 6" saje. Tapi disebabkan rasa sayang nak cabut2 bunga yg dah digubah siap tu..maka akak pun letakla jugak sebolehnya bunga tu...patut ada gold dust tapi stock pulak dah abis kat kedai....jadi akak gantikanlah dengan reben gold...ok tak Sarah? Memula ingatkan nak letak bunga sekuntum2 ikut contoh yg diberi...tp tuannya nak bunga gubah pulak...maka ini lah dia kek yg ditempah itu....Terima kasih bebanyak ye Sarah...moga berpuashati.

No comments:

Post a Comment